Hazırlanması Çox Asan : Ayran Aşı Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
İstədiyiniz kimi soyuq və ya isti hazırlana bilən və içindəki qaynadılmış paxlalılar sayəsində əsas yemək qədər doyurucu olan ayran aşı şorbası olduqca dadlı bir şorbadır.
Şorbanı əvvəlcədən hazırlayıb soyuducuda ağzı qapalı qabda uzun müddət saxlaya bilərsiniz.
Mir.az ayran aşı şorbasının reseptini təqdim edir. Buğda ilə bu dadlı qatıq şorbasını sevəcəksiniz.
İstədiyiniz kimi soyuq və ya isti hazırlana bilən və içindəki qaynadılmış paxlalılar sayəsində əsas yemək qədər doyurucu olan ayran aşı şorbası olduqca dadlı bir şorbadır.
Şorbanı əvvəlcədən hazırlayıb soyuducuda ağzı qapalı qabda uzun müddət saxlaya bilərsiniz.
Mir.az ayran aşı şorbasının reseptini təqdim edir. Buğda ilə bu dadlı qatıq şorbasını sevəcəksiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
50 dəqiqəTərkibi:
1 stəkan buğda1 stəkan noxud
250 qram süzmə qatıq
250 qram qatıq
1 stəkan su
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı şüyüd
Hazırlanma qaydası:
1 stəkan buğdaya qaynar su əlavə edib bişirməyə başlayın.
Bişmiş buğdanı ocaqdan götürüb süzün.
250 qram qatıq və süzmə qatığı böyük bir qaba töküb çırpın.1 stəkan qaynadılmış noxud,buğda və çay qaşığı duz əlavə edib qarışdırın.
1 stəkan soyuq suyu az-az əlavə edərək şorbanın tutarlılığını tənzimləyin.Sonra şüyüd əlavə edib yaxşı qarışdırın.
Şorbanızı soyuducuda 1 saat soyuduqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Bişmiş buğdanı ocaqdan götürüb süzün.
250 qram qatıq və süzmə qatığı böyük bir qaba töküb çırpın.1 stəkan qaynadılmış noxud,buğda və çay qaşığı duz əlavə edib qarışdırın.
1 stəkan soyuq suyu az-az əlavə edərək şorbanın tutarlılığını tənzimləyin.Sonra şüyüd əlavə edib yaxşı qarışdırın.
Şorbanızı soyuducuda 1 saat soyuduqdan sonra süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz