O Bir Əfsanə : Qiyməli Kartoflu Börək Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Börək resepti.
Analarımızın hazırladığı reseptdən ilhamlanaraq qiymə və kartof ilə ən məşhur börək reseptlərindən birini hazırlamaq üçün qollarımızı çırmaladıq. Çay saatlarının vazkeçilməzləri olan tortlar, peçenye və xəmirlərlə çox uyğundur və hər zaman çay süfrələrində yerini alır. Doyurucu və dadlı börək resepti olduğu üçün tez-tez hazırlayacağınız bir resept olacağını söyləməliyik. Artıq sizə uğurlar!
Analarımızın hazırladığı reseptdən ilhamlanaraq qiymə və kartof ilə ən məşhur börək reseptlərindən birini hazırlamaq üçün qollarımızı çırmaladıq. Çay saatlarının vazkeçilməzləri olan tortlar, peçenye və xəmirlərlə çox uyğundur və hər zaman çay süfrələrində yerini alır. Doyurucu və dadlı börək resepti olduğu üçün tez-tez hazırlayacağınız bir resept olacağını söyləməliyik. Artıq sizə uğurlar!
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
24 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
40 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
30 dəqiqəTərkibi:
4 ədəd yağlı xəmir4 ədəd orta ölçü kartof
200 qram qiymə
1 ədəd orta ölçü soğan
4 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı axı bibər tozu
1 çay qaşığı qırmızı toz bibər tozu
2 çay qaşığı duz
Sous üçün:
1 stəkanı (2 barmaq aşağı) maye yağ
1/2 stəkan su
Üzəri üçün:
1 ədəd yumurta sarısı
Hazırlanma qaydası:
Kartofu qaynadıb qabığını soyun və sürtgəcdən keçirin.
Bir tavaya zeytun yağı və doğranmış soğan əlavə edin soğanların rəngi dəyişənə qədər qovurun.
Sonra qiyməni əlavə edib qovurmağa davam edin.
Nəhayət, ədviyyatları əlavə edin və soyuduqdan sonra kartofu əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Xəmiri 4-ə, sonra hər birini 3-ə bölün.( Bir ədəd yağlı xəmir 12 üçbucaqlı dilimə kəsilir)
Hazırlanmış sousu fırça ilə üçbucaq formada olan xəmirin üzərinə çəkib qiyməli,kartoflu içliyi enli hissəyə qoyun və rulon şəklində bükün.
Bütün yağlı xəmirlər bitənə qədər eyni prosesi təkrarlayın. ( 4 ədəd yağlı xəmirindən cəmi 24 ədəd börək əldə edəcəksiniz)
Xəmirləri yağlı kağız sərilmiş nimçəyə qoyub üzərinə yumurta sarısı çəkin ( istəsəniz küncüt və ya qara zirə də səpə bilırsiniz) və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada təxminən 30 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.
NUŞ OLSUN.
Bir tavaya zeytun yağı və doğranmış soğan əlavə edin soğanların rəngi dəyişənə qədər qovurun.
Sonra qiyməni əlavə edib qovurmağa davam edin.
Nəhayət, ədviyyatları əlavə edin və soyuduqdan sonra kartofu əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Xəmiri 4-ə, sonra hər birini 3-ə bölün.( Bir ədəd yağlı xəmir 12 üçbucaqlı dilimə kəsilir)
Hazırlanmış sousu fırça ilə üçbucaq formada olan xəmirin üzərinə çəkib qiyməli,kartoflu içliyi enli hissəyə qoyun və rulon şəklində bükün.
Bütün yağlı xəmirlər bitənə qədər eyni prosesi təkrarlayın. ( 4 ədəd yağlı xəmirindən cəmi 24 ədəd börək əldə edəcəksiniz)
Xəmirləri yağlı kağız sərilmiş nimçəyə qoyub üzərinə yumurta sarısı çəkin ( istəsəniz küncüt və ya qara zirə də səpə bilırsiniz) və əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada təxminən 30 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin.
NUŞ OLSUN.
Şərhlər 0
Şərh Yaz