Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Qaradəniz Mətbəxindən: Rize Üsulu Mıhlama ( Quymaq ) Resepti

Qaradəniz Mətbəxindən: Rize Üsulu Mıhlama ( Quymaq ) Resepti

81
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
215 calories, 2 grams fat
Qaradəniz Mətbəxindən: Rize Üsulu Mıhlama ( Quymaq ) Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Adlarına və tərkibinə görə dəyişən ləzzətli səhər yeməyi olan Mıhlamanın, xüsusilə vətəni Qara dənizdir. Bu gün Rizə üslubunda hazırlanan mıhlamanın hər qaşığında qaymağın dadını hiss edəcəksiniz. Mir.az Rize üsulu hazırlanan mıhlama reseptini təqdim edir.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

2 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

5 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

15 dəqiqə

Tərkibi:

2 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı südün qaymağı (və ya qaymaq)
1 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı qarğıdalı unu
1.5 stəkan su ( və ya süd )
150 qram trabzon pendiri (duzsuz tel və ya çecil pendiri)

Hazırlanma qaydası:

Kərə yağını mis ( bakır ) tavaya əlavə edib aşağı istilikdə əridin və üzərinə südün qaymağını əlavə edib maye halına gələnə qədər əritməyə davam edin.
Qarışım tam əriyəndən sonra unu əlavə edib vam odda qovurun.
Sonra az-az qarğıdalı unu əlavə edin və taxta qaşıqla qovurmağa davam edin.
Qarğıdalı unu rəng almağa başlayanda bir az su əlavə edib qarışdırın və suyunun çəkilməsini gözləyin.
Sonra qalan suyu da əlavə edin və qaynar suda qabaran qarğıdalı ununa tel-tel ayırdığınız Trabzon pendirini əlavə edib yavaşça qarışdırın.
Yavaş odda bişirməyə davam etdiyiniz quymağı ( mıhlama ) kərə yağı üzərinə çıxıb rəngi dəyişəndə ocaqdan götürün və gözləmədən sevdiklərinizlə bölüşün.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz