Noxudla Gələn Ləzzət: Humus Məzə Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Məzə resepti.
Ən çox ərəb ölkələri və Yaxın Şərqdə istifadə edilən “Hummus” Türkiyə,Kipr, Yunanıstan kimi ölkələrdə ənənəvi yemək kimi də tanınan noxuddan hazırlanan çox dadlı və asan hazırlanan məzədir. O zaman gəlin sizi bu dadlı məzəni süfrələrinizə təqdim etmək üçün mətbəxə aparaq.
Ən çox ərəb ölkələri və Yaxın Şərqdə istifadə edilən “Hummus” Türkiyə,Kipr, Yunanıstan kimi ölkələrdə ənənəvi yemək kimi də tanınan noxuddan hazırlanan çox dadlı və asan hazırlanan məzədir. O zaman gəlin sizi bu dadlı məzəni süfrələrinizə təqdim etmək üçün mətbəxə aparaq.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
1 böyük banka nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
Tərkibi:
200 qram noxud (gecədə isladılmış)4 xörək qaşığı tahin
1 ədəd limonun suyu
1/2 çay fincanı zeytun yağı
1 çay fincanı soyuq su
2 diş sarımsaq
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı sumaq
3 yarpaq cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Asan Humus Reseptinin İpucu
Yağ və su nəzarətli şəkildə əlavə edilməli və istənilən tutarlılığa görə tənzimlənməlidir.
Qaynamış noxud, tahin,sarımsaq, zeytun yağı, duz və limon suyunu doğrayıcıdan keçirin.
Noxudlar xırdalanmağa başlayanda su əlavə edin. (İstədiyiniz kıvama görə artıra və ya azalda bilərsiniz.)
Ardı ilə yenidən püre halına gələnə qədər doğrayıcıdan keçirin və püre halına gəldikdə humusunuz hazırdır!
NUŞ OLSUN😋.
Yağ və su nəzarətli şəkildə əlavə edilməli və istənilən tutarlılığa görə tənzimlənməlidir.
Qaynamış noxud, tahin,sarımsaq, zeytun yağı, duz və limon suyunu doğrayıcıdan keçirin.
Noxudlar xırdalanmağa başlayanda su əlavə edin. (İstədiyiniz kıvama görə artıra və ya azalda bilərsiniz.)
Ardı ilə yenidən püre halına gələnə qədər doğrayıcıdan keçirin və püre halına gəldikdə humusunuz hazırdır!
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz