Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Türkiyə Mətbəxindən: Məşhur Kısır Resept

Türkiyə Mətbəxindən: Məşhur Kısır Resept

24
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
410 calories, 4 grams fat
Türkiyə Mətbəxindən: Məşhur Kısır Resept

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Türklərin təkcə qızıl (altın) günlərinin deyil, hər yeməyinin yanında aparıcı rol oynayan bir qəlyanaltı resepti. Hələ də siz məşhur kısır hazırlayıb dadına baxmamısınızsa, bu resept sizin üçündür.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

15 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

10 dəqiqə

Tərkibi:

1 böyük stəkan incə bulqur
1/2 stəkan isti su
1 ədəd soğan
1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 xörək qaşığı bibər pastası
1 çay qaşığı tomat pastası
3 ədəd təzə soğan
1/2 bağlama cəfəri
1/2 ədəd limonun suyu
1 qəhvə fincanı sızma zeytun yağı

Hazırlanma qaydası:

Bulqurun üzərinə qaynar su əlavə edin və ağzını örtüb 5 dəqiqə gözləyin.
Ayrı bir qazanda 1 xörək qaşığı zeytun yağı və xırda doğranmış soğanı qızardın.
Sonra tomat pastasını əlavə edib bir müddət qızardın və ocaqdan götürün.
Şişmiş bulqurun üzərinə qovrulmuş soğan və tomat pastası qarışığını əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
İstədiyiniz ədviyyatlar, limon suyu və sızma zeytun yağını əlavə edib yaxşıca yoğurun.
Son olaraq xırda doğranmış cəfəri və soğanı əlavə edib qarışdırın və servis qablarına qoyun.
Zövqünüzə görə kahı, limon və narla bəzəyib süfrəyə verə bilərsiniz.

NUŞ OLSUN😋 .

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz