Süfrəniz Çəhrayı ilə Gözəlləşsin: Çuğundurlu Portağallı Məzə Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Bu qəlyanaltının rəngi ayrı gözəldir, dadı isə ayrı gözəldir! Çuğundurun şirinliyi və portağalın mülayim turşluğu ilə qarışan bu qəlyanaltı reseptini hazırlamağa dəyər.
Mir.az bu ləzzətli qəlyanaltını hazırlamaq üçün sizi mətbəxə dəvət edir.
Bu qəlyanaltının rəngi ayrı gözəldir, dadı isə ayrı gözəldir! Çuğundurun şirinliyi və portağalın mülayim turşluğu ilə qarışan bu qəlyanaltı reseptini hazırlamağa dəyər.
Mir.az bu ləzzətli qəlyanaltını hazırlamaq üçün sizi mətbəxə dəvət edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
1 stəkan süzmə qatıq2 diş sarımsaq
2,5 xörək qaşığı zeytun yağı
1 ədəd çuğundur (yuyulub doğranmış)
2 ədəd təzə kəklikotu
1 ədəd portağalın qabığı
12 ədəd fındıq
1 ədəd portağal ( dilimləri )
1/2 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
Çuğunduru zeytun yağı, təzə kəklikotu, sarımsaq və duz ilə ləzzətləndirib bütün olaraq yağlı kağıza və alüminium folqaya bükün və sobada 190 dərəcədə 25-30 dəqiqə yumşalana qədər bişirin.
Soyuduqdan sonra qabığını soyun və bəzəmək üçün bir parçasını kiçik kub formasında doğrayın.
Qalan çuğunduru qatıq, sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığı və fındıqla birlikdə blenderdən keçirin.
Servis boşqabına qoyun və üzərinə çuğundur, portağal və fındıq səpib süfrəyə verin.
Soyuduqdan sonra qabığını soyun və bəzəmək üçün bir parçasını kiçik kub formasında doğrayın.
Qalan çuğunduru qatıq, sürtgəcdən keçirilmiş portağal qabığı və fındıqla birlikdə blenderdən keçirin.
Servis boşqabına qoyun və üzərinə çuğundur, portağal və fındıq səpib süfrəyə verin.
Şərhlər 0
Şərh Yaz