Şirin Köpük : Beze Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Beze resepti.
Yumurta ağının möcüzəsi. Beze və ya köpük peçenye olaraq da bilinən bezenin hazırlanması çox vaxt aparır, lakin resept kifayət qədər sadədir. .
Yumurta ağının möcüzəsi. Beze və ya köpük peçenye olaraq da bilinən bezenin hazırlanması çox vaxt aparır, lakin resept kifayət qədər sadədir. .
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
40 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
90 dəqiqəTərkibi:
3 ədəd yumurta ağı3 stəkan pudra şəkər
1/4 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
Beze Resepti üçün Bişirmə Təklifi
Rəngli bezeləri qəhvə,darçın,kakao və ya müxtəlif qida boyaları əlavə edərək hazırlaya bilərsiniz.Beze bişirərkən yağlı kağız yerinə silpatdan ( təkrar istifadə olunan kağız) istifadə edə bilərsiniz.
Pudra şəkəri yerinə şəkərdən tozundan da istifadə edə bilərsiniz,ancaq çırpma müddətini artırmaq lazımdır. Çünki şəkər tozu daha çətin əriyəcək.
Krem torbası yerinə qaşıqdan istifadə edərək bezelərə forma verə bilərsiniz.
Yumurtanın ağını və şəkər tozunu yüksək sürətlə 10 dəqiqə çırpın. (Çırpılmış krem kimi olmalıdır) Sobanı əvvəlcədən 100 dərəcəyə qoyub qızdırın.
Yumurtanın ağlarını sıxma torbasına tökün və yağlı kağızla örtülmüş nimçəyə sıxıb 100 dərəcədə 1 saat bişirin.
Bişdikdən sonra sobadan çıxarıb otaq temperaturunda soyudun və servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Rəngli bezeləri qəhvə,darçın,kakao və ya müxtəlif qida boyaları əlavə edərək hazırlaya bilərsiniz.Beze bişirərkən yağlı kağız yerinə silpatdan ( təkrar istifadə olunan kağız) istifadə edə bilərsiniz.
Pudra şəkəri yerinə şəkərdən tozundan da istifadə edə bilərsiniz,ancaq çırpma müddətini artırmaq lazımdır. Çünki şəkər tozu daha çətin əriyəcək.
Krem torbası yerinə qaşıqdan istifadə edərək bezelərə forma verə bilərsiniz.
Yumurtanın ağını və şəkər tozunu yüksək sürətlə 10 dəqiqə çırpın. (Çırpılmış krem kimi olmalıdır) Sobanı əvvəlcədən 100 dərəcəyə qoyub qızdırın.
Yumurtanın ağlarını sıxma torbasına tökün və yağlı kağızla örtülmüş nimçəyə sıxıb 100 dərəcədə 1 saat bişirin.
Bişdikdən sonra sobadan çıxarıb otaq temperaturunda soyudun və servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz