Sirri Sousunda: Sobada Xırtıldayan Börək Resepti
![Sirri Sousunda: Sobada Xırtıldayan Börək Resepti](/uploads/posts/2023-02/Mir.az-83919786-9327-49c1-9a15-e6d23ad8d931.webp)
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Börək resepti.
Mir.az çölü xırtıldayan, içi yumşaq olan dadlı resept təqdim edir. Sobada bişirildiyi üçün daha yüngül olan xırtıldayan börəyi çox sevəcək və həmişə çayınızın yanında hazırlamaq istəyəcəksiniz.
Mir.az çölü xırtıldayan, içi yumşaq olan dadlı resept təqdim edir. Sobada bişirildiyi üçün daha yüngül olan xırtıldayan börəyi çox sevəcək və həmişə çayınızın yanında hazırlamaq istəyəcəksiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
6 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
10 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
15 dəqiqəTərkibi:
- 1 paket hazır xəmir (üçbucaq)
- 1/2 stəkan süd
- 1/2 stəkan maye yağ
- 1 ədəd yumurta
- 1 kasa pendir
- 1/2 dəstə cəfəri
- 1 stəkan çörək qırıntıları ( qaleta unu )
Xəmir üçün:
Sous üçün:
Daxili harç üçün:
Üzəri üçün:
Hazırlanma qaydası:
Əvvəlcə sous üçün inqrediyentləri böyük bir qaba əlavə edib çırpın.
Çörək qırıntılarını ( qaleta ununu )böyük bir qaba tökün.
Xəmiri dəzgahın üstünə sərin və fırça ilə sousu hər tərəfinə yayıb,içliyi qoyub bükün.
Bütün hazır xəmirlər bitdikdən sonra əvvəlcə eyni sousa, sonra çörək qırıntılarına batırıb 200 dərəcədə hər iki üzünü qızardaraq bişirin.
NUŞ OLSUN😋.
Çörək qırıntılarını ( qaleta ununu )böyük bir qaba tökün.
Xəmiri dəzgahın üstünə sərin və fırça ilə sousu hər tərəfinə yayıb,içliyi qoyub bükün.
Bütün hazır xəmirlər bitdikdən sonra əvvəlcə eyni sousa, sonra çörək qırıntılarına batırıb 200 dərəcədə hər iki üzünü qızardaraq bişirin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz