Özbəkistan Mətbəxindən : Özbək Plovu Resepti
![Özbəkistan Mətbəxindən : Özbək Plovu Resepti](/uploads/posts/2023-02/Mir.az-6f3ee088-72fd-4e50-8b7c-b63b427e302b.webp)
Yemək Haqqında:
Özbəkistan mətbəxindən Plov resepti.
Geniş ailələrin süfrələrinə dərman olacaq bol tərəvəzli, ətli xüsusi bir yemək! Masanızda ona yer ayırın. Mir.az özbək plovu reseptini təqdim edir.
Geniş ailələrin süfrələrinə dərman olacaq bol tərəvəzli, ətli xüsusi bir yemək! Masanızda ona yer ayırın. Mir.az özbək plovu reseptini təqdim edir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
- 1 ədəd kök
- 1 ədəd soğan
- 2 stəkan düyü
- 1 baş sarımsaq
- 250 qram ət ( quşbaşı doğranmış )
- 2 xörək qaşıq kərə yağı
- 1 xörək qaşığı maye yağ
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı qara bibər
Hazırlanma qaydası:
Düyünü bir müddət suda isladın.
Əti yağ əlavə etmədən düdüklü qazana qoyun və suyunu buraxıb çəkdikdən sonra ətin səviyyəsindən çox olmayan su əlavə edib yarım saat bişirin. Bişmiş əti plov bişirəcəyiniz tavaya( və ya qazana) əlavə edin və üzərinə kərə yağı qoyub vam odda qovurun.Ardı ilə soğanı əlavə edib qovurmağa davam edin.
Kökü kibrit çöpü kimi doğrayıb ətə əlavə edin və 2-3 dəqiqə daha qovurun.
Suda saxladığınız düyünü süzüb qarışımam əlavə edin və bütün inqrediyentlər qovrulduqdan sonra isti su və duz əlavə edin.
Sarımsağın başını çarpaz şəkildə kəsib tavanın ortasına qoyun və qapağını örtüb bişməsinə icazə verin.
Plov bişdikdən sonra üzərinə qara bibər səpərək süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Əti yağ əlavə etmədən düdüklü qazana qoyun və suyunu buraxıb çəkdikdən sonra ətin səviyyəsindən çox olmayan su əlavə edib yarım saat bişirin. Bişmiş əti plov bişirəcəyiniz tavaya( və ya qazana) əlavə edin və üzərinə kərə yağı qoyub vam odda qovurun.Ardı ilə soğanı əlavə edib qovurmağa davam edin.
Kökü kibrit çöpü kimi doğrayıb ətə əlavə edin və 2-3 dəqiqə daha qovurun.
Suda saxladığınız düyünü süzüb qarışımam əlavə edin və bütün inqrediyentlər qovrulduqdan sonra isti su və duz əlavə edin.
Sarımsağın başını çarpaz şəkildə kəsib tavanın ortasına qoyun və qapağını örtüb bişməsinə icazə verin.
Plov bişdikdən sonra üzərinə qara bibər səpərək süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz