Fərqli Bir Dad: Şotlandiya Biskviti Resepti
Yemək Haqqında:
Şotlandiya mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Qərb mətbəxində “shortbread ” deyilən yumurtasız peçenye növü var. Bu peçenye yumşaqlığını bol yağlı olmasına borclu olan Şotlandiya biskvitidir.İçərisində düyü unu olan Şotlandiya biskviti yumşaq və ağız sulandıran halı ilə çay saatlarına yaraşacaq bir ləzzətdir.
Qərb mətbəxində “shortbread ” deyilən yumurtasız peçenye növü var. Bu peçenye yumşaqlığını bol yağlı olmasına borclu olan Şotlandiya biskvitidir.İçərisində düyü unu olan Şotlandiya biskviti yumşaq və ağız sulandıran halı ilə çay saatlarına yaraşacaq bir ləzzətdir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
20 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
50 dəqiqəTərkibi:
250 qram otaq temperaturunda kərə yağı120 qram şəkər tozu
100 qram düyü unu
260 qram un
1 çay qaşığı vanil
1 çimdik duz
Servis üçün:
2 xörək qaşığı pudra şəkər
Hazırlanma qaydası:
Sobanı 150 dərəcə qızdırın.
Yumşaq kərə yağı (mütləq yumşaq olmalıdır, yoxsa istədiyiniz nəticəni əldə etməyəcəksiniz) və şəkər tozunu mikserlə yaxşıca qarışana qədər çalın.
Yağ-şəkər qarışığına un, düyü unu, vanil və duz əlavə edib tez yoğurun.Tərkiblər bir araya gəlib yumşaq xəmirə çevriləndə yoğurmanı dayandırın.
30-32 sm dəyirmi soba nimçəsinin altını və yanlarını yağlı kağızla örtün.Xəmiri nimçənin ortasına qoyun və əllərinizlə kənarlarına doğru yayın və ( xəmirin bütün nimçəyə bərabər şəkildə yayıldığından əmin olun.) əvvəlcədən isidilmiş sobada 50-55 dəqiqə bişirin.
Bişmiş peçenyeni dərhal sobadan götürüb 1 saat sərin bir yerdə saxlayın.
Soyumuş peçenyeləri bıçaqla kvadrat formasında dilimləyib ,üstünə pudra şəkəri səpib süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Yumşaq kərə yağı (mütləq yumşaq olmalıdır, yoxsa istədiyiniz nəticəni əldə etməyəcəksiniz) və şəkər tozunu mikserlə yaxşıca qarışana qədər çalın.
Yağ-şəkər qarışığına un, düyü unu, vanil və duz əlavə edib tez yoğurun.Tərkiblər bir araya gəlib yumşaq xəmirə çevriləndə yoğurmanı dayandırın.
30-32 sm dəyirmi soba nimçəsinin altını və yanlarını yağlı kağızla örtün.Xəmiri nimçənin ortasına qoyun və əllərinizlə kənarlarına doğru yayın və ( xəmirin bütün nimçəyə bərabər şəkildə yayıldığından əmin olun.) əvvəlcədən isidilmiş sobada 50-55 dəqiqə bişirin.
Bişmiş peçenyeni dərhal sobadan götürüb 1 saat sərin bir yerdə saxlayın.
Soyumuş peçenyeləri bıçaqla kvadrat formasında dilimləyib ,üstünə pudra şəkəri səpib süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz