Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Kralların Süfrəsində : Souslu Qızılbalıq ( Somon ) Resepti

Kralların Süfrəsində : Souslu Qızılbalıq ( Somon ) Resepti

16
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
220 calories, 2 grams fat
Kralların Süfrəsində : Souslu Qızılbalıq ( Somon ) Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Balıq resepti.
Yayın yaxınlaşdığı bir vaxtda formada qalmaq istəyənlərin əllərini görək! Bəli, bilirik ki,Mir.az’dakı gözəl yeməklərlə rejimə dözmək çox çətindir, amma bu dəfə çox ağlabatan reseptimiz var: Souslu qızılbalıq!

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

2 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

10 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

20 dəqiqə

Tərkibi:

  • 2 ədəd qızılbalıq filesi( somon balığı,hər biri 200 qram)
  • 1 diş sarımsaq
  • 2 şorba qaşığı zeytun yağı
  • 1 xörək qaşığı balzamik sirkə
  • 1 xörək qaşığı soya sousu
  • 1 xörək qaşığı limon şirəsi
  • 1 ədəd ətotu (rozmarin)
  • 3 xörək qaşığı su
  • 1/2 çay qaşığı təzə üyüdülmüş qara bibər

  • Servis üçün:
  • 1 ədəs böyük kartof
  • 1 xörək qaşığı kərə yağı
  • 1 xörək qaşığı süd
  • 1/4 çay qaşığı duz
  • 1/4 çay qaşığı qara istiot

Hazırlanma qaydası:

4.5
Sosioloq, qastronom, yemək yazarı və təlim keçmiş aşpaz Doğacan Onaran Yemek.com üçün
Daha çox oxu
NƏ QƏDƏR
ŞƏXSİYYƏT
2 nəfər üçün
HAZIRLIQ
ZAMAN
10 dəqiqə
BİŞİRMƏ
ZAMAN
20 dəqiqə

Bu resept Yemek.com redaktoru tərəfindən hazırlanmışdır.
maddələr
Soslu Somon Resepti üçün Tərkibi
2
hissə
qızılbalıq filesi (hər biri 200 qram)
2

Soslu Somonun Ucu Resepti
Tez hərəkət etməlisiniz ki, kartof qaralmasın. Böyük miqdarda hazırlayacaqsınızsa, rəndələnmiş kartofu soyuq su ilə doldurulmuş bir qaba qoyun, bişməzdən əvvəl onları süzün və tavaya qoyun.


Sos Resepti ilə Qızıl Balıq üçün Bişirmə Təklifi
Reseptdə verilənlərdən başqa, bu yeməyi sevdiyiniz ədviyyatlarla da bişirə bilərsiniz.


Kartofu soyub sürtgəcdən keçirin və suyunu əllərinizlə sıxaraq tavaya əlavə edin.
Üzərinə kərə yağı, duz, istiot və süd əlavə edib qarışdırın və ağzı açıq şəkildə vam odda kartoflar qızılı rəng alana qədər bişirin.
Qızılbalıq filesinin üzərinə bütün digər inqrediyentləri ( sevdiyiniz başqa ədviyyatlar da əlavə edə bilərsiniz ) əlavə edin tavaya qoyun və qapağı bağlı halda orta odda bişirin.(Sous qatılaşdıqca az-az su əlavə edə bilərsiniz.)
15-20 dəqiqə bişdikdən sonra ocaqdan götürün.
Əvvəlcə boşqablara kartofu, üzərinə isə qızılbalığı qoyub isti halda servis edin.

NUŞ OLSUN😋.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz