Rəngi İçinizi İsitsin: Kök Şorbası Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şorba resepti.
Kök şorbası "crecy soup" adlanan fransız klassikidir. Digər şorbalarla müqayisədə fərq; qatılaşması üçün un deyil, düyü istifadə edilməsidir.
Tərkibindəki şəkər miqdarını azaltmaq üçün və bir az da damaq dadına uyğunlaşdırmaq üçün orijinaldan fərqli olaraq bir neçə kiçik ədviyyat əlavə etməklə resepti fərqli etdik.
Yeni zövqlərə açıq və qərəzsiz mətbəxi sevirsinizsə, bu resept sizin üçündür.
Kök şorbası "crecy soup" adlanan fransız klassikidir. Digər şorbalarla müqayisədə fərq; qatılaşması üçün un deyil, düyü istifadə edilməsidir.
Tərkibindəki şəkər miqdarını azaltmaq üçün və bir az da damaq dadına uyğunlaşdırmaq üçün orijinaldan fərqli olaraq bir neçə kiçik ədviyyat əlavə etməklə resepti fərqli etdik.
Yeni zövqlərə açıq və qərəzsiz mətbəxi sevirsinizsə, bu resept sizin üçündür.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
40 dəqiqəTərkibi:
- 3 ədəd orta ölçü kök
- 1 ədəd böyük ölçü soğan
- 1/2 stəkan düyü
- 5 böyük stəkan isti toyuq suyu (və ya isti içməli su)
- 1 xörək qaşığı maye yağ
- 1 xörək qaşığı kərə yağı
- 1/3 çay qaşığı hil
- 1/3 çay qaşığı ardıc toxumu
- 1 diş sarımsaq
- 1/2 çay qaşığı qara istiot
- 1 çay qaşığı duz
Hazırlanma qaydası:
Soğanları doğrayıb qovurmağa başlayın.
1-2 dəqiqədən sonra kərə yağını əlavə edin və ardı ilə yerkökü atıb qovurmağa davam edin.
1 dəqiqə sonra düyü və toyuq bulyonu əlavə edin.
Toyuq bulyonunu əlavə etdikdən sonra 1 diş doğranmış sarımsaq, qara istiot ,hil və xırdalanmış ardıc toxumunu şorbaya əlavə edin.
Su qaynamağa başlayanda istiliyi azaldın.
Yerkökü yumşalana və düyü bişənə qədər bişirməyə davam edin.
Hər şey yaxşıca bişdikdən sonra şorbanı blenderdən keçirdin.
Sonda duz əlavə edib şorbanızdan ləzzət ala bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
1-2 dəqiqədən sonra kərə yağını əlavə edin və ardı ilə yerkökü atıb qovurmağa davam edin.
1 dəqiqə sonra düyü və toyuq bulyonu əlavə edin.
Toyuq bulyonunu əlavə etdikdən sonra 1 diş doğranmış sarımsaq, qara istiot ,hil və xırdalanmış ardıc toxumunu şorbaya əlavə edin.
Su qaynamağa başlayanda istiliyi azaldın.
Yerkökü yumşalana və düyü bişənə qədər bişirməyə davam edin.
Hər şey yaxşıca bişdikdən sonra şorbanı blenderdən keçirdin.
Sonda duz əlavə edib şorbanızdan ləzzət ala bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz