Damaqlarda Qalan Ləzzət: Limonlu Toyuq Filesi Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Nə vaxtsa limonlu toyuq ətini sınamısınızmı bilmirik. Amma Mur.az sınamağı şiddətlə tövsiyə edir! Bu harmoniyanın ləzzətini kəşf edəndə kaş ki, bu resepti daha əvvəl öyrənərdik deyəcəksiniz.
Nə vaxtsa limonlu toyuq ətini sınamısınızmı bilmirik. Amma Mur.az sınamağı şiddətlə tövsiyə edir! Bu harmoniyanın ləzzətini kəşf edəndə kaş ki, bu resepti daha əvvəl öyrənərdik deyəcəksiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
800 qram toyuq filesi1 xörək qaşığı zeytun yağı
1 budaq ətotu (rozmarin)
1/2 çay qaşığı təzə üyüdülmüş qara bibər
1/2 çay qaşığı dəniz duzu
Limon sousu üçün:
3 xörək qaşığı kərə yağı
1 diş sarımsaq
2 ədəd orta ölçülü limon
1/2 fincan incə üyüdülmüş qoz
1/4 dəstə cəfəri
Hazırlanma qaydası:
Toyuq filesini incə-incə dilimləyin.
Bir qaba qoyub üzərinə zeytun yağı, ətotu (rozmarin), təzə çəkilmiş qara bibər və dəniz duzu əlavə edib qarışdırın.Toyuq bütün inqrediyentlərlə qarışdırıldıqdan və dadını iki qat artırdıqdan sonra bişirilməyə hazırdır.
Tavanı qızdırın və toyuq ətini tavaya əlavə edib hər tərəfini üç dəqiqə bişirin.
Limon sousu üçün sarımsağı və limonun qabığını sürtgəcdən keçirin.
Cəfərini incə doğrayın.
Limonların suyunu sıxın.
Tavadakı toyuqların üzərinə kərə yağı və xırda üyüdülmüş qoz ləpəsi əlavə edib qovurun. Qovurma prosesinə sarımsağı əlavə edin. Ardı ilə tavaya limon şirəsini və qabıqlarını əlavə edib bu şəkildə toyuqu 10 dəqiqə daha bişirin.Hərdən çevirməyi unutmayın.
Son mərhələdə tavaya xırda doğranmış cəfəri əlavə edin və bir dəfə çevirib yeməyi ocaqdan götürün. İsti halda servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Bir qaba qoyub üzərinə zeytun yağı, ətotu (rozmarin), təzə çəkilmiş qara bibər və dəniz duzu əlavə edib qarışdırın.Toyuq bütün inqrediyentlərlə qarışdırıldıqdan və dadını iki qat artırdıqdan sonra bişirilməyə hazırdır.
Tavanı qızdırın və toyuq ətini tavaya əlavə edib hər tərəfini üç dəqiqə bişirin.
Limon sousu üçün sarımsağı və limonun qabığını sürtgəcdən keçirin.
Cəfərini incə doğrayın.
Limonların suyunu sıxın.
Tavadakı toyuqların üzərinə kərə yağı və xırda üyüdülmüş qoz ləpəsi əlavə edib qovurun. Qovurma prosesinə sarımsağı əlavə edin. Ardı ilə tavaya limon şirəsini və qabıqlarını əlavə edib bu şəkildə toyuqu 10 dəqiqə daha bişirin.Hərdən çevirməyi unutmayın.
Son mərhələdə tavaya xırda doğranmış cəfəri əlavə edin və bir dəfə çevirib yeməyi ocaqdan götürün. İsti halda servis edin.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz