Cəmi 15 Dəqiqəyə Hazır: Küşleme Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Kabab resepti.
Kuzunun onurğa hissəsində yerləşən və çəkisi 100-150 qram olan uzun bir ət hissəsi vardır. Əsasən quzu filesi adlanır. Hər bir kuzudan 2 ədəd çıxarılır. Sinirlər olmayan, yumşaq bir ətdir. Bu reseptdə ətimizi marine edirik. Lezzətindən doymayacağınız bir ət alınır. Tavada dəqiqələr ərzində pambıq kimi pişir.
Kuzunun onurğa hissəsində yerləşən və çəkisi 100-150 qram olan uzun bir ət hissəsi vardır. Əsasən quzu filesi adlanır. Hər bir kuzudan 2 ədəd çıxarılır. Sinirlər olmayan, yumşaq bir ətdir. Bu reseptdə ətimizi marine edirik. Lezzətindən doymayacağınız bir ət alınır. Tavada dəqiqələr ərzində pambıq kimi pişir.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
15 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
- 600 qram bonfile
- 1/2 xörək qaşığı tomat pastası
- 1 xörək qaşığı qatıq
- 1 xörək qaşığı zeytun yağı
- 1 çay qaşığı bal
- 1 çay qaşığı duz
- 1 çay qaşığı qara bibər
Hazırlanma qaydası:
Əti böyük parçalara halında doğrayın.
Dərin bir qabda tomat pastası, qatıq, zeytun yağı, bal, duz və istiot qarışdırılır.
Əti doğrayın və hazırladığınız sousdakı qarışıma əlavə edin. Sousu ətin hər tərəfinə yayın.
Əti qapaqlı bir qabda ən azı 1 saat soyuducuda saxlayın.
Sonra tavanı orta istilikdə qızdırın və ətləri təxminən 15 dəqiqə yan-yana bişirin.
İsti servis edin. Nuş olsun!
Dərin bir qabda tomat pastası, qatıq, zeytun yağı, bal, duz və istiot qarışdırılır.
Əti doğrayın və hazırladığınız sousdakı qarışıma əlavə edin. Sousu ətin hər tərəfinə yayın.
Əti qapaqlı bir qabda ən azı 1 saat soyuducuda saxlayın.
Sonra tavanı orta istilikdə qızdırın və ətləri təxminən 15 dəqiqə yan-yana bişirin.
İsti servis edin. Nuş olsun!
Şərhlər 0
Şərh Yaz