Ballı meşə kababı resepti - Hazırlanma qaydası
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Kabab resepti.
Meşə kababı müxtəlif tərəvəzləri və əti ilə süfrələrimizdə ən çox sevilən yeməklərdəndir. Bu klassik ləzzəti bal ilə sınamısınız? Çox bəyənəcəyinizə zəmanət veririk.
Meşə kababı müxtəlif tərəvəzləri və əti ilə süfrələrimizdə ən çox sevilən yeməklərdəndir. Bu klassik ləzzəti bal ilə sınamısınız? Çox bəyənəcəyinizə zəmanət veririk.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
4 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
60 dəqiqəTərkibi:
- 500 qram doğranmış quzu əti
- 3 xörək qaşığı bal
- 2 soğan
- 5 stəkan su
- 1 kök
- 3 diş sarımsaq
- 1 stəkan qaynadılmış noxud
- 2 bibər
- 2 pomidor
- 1 çay qaşığı un
- 2 kartof
- 1,5 xörək qaşığı kərə yağı
- Duz
- Qara istiot
- Kəklikotu
Hazırlanma qaydası:
Tavada quzu ətini şirəsi çıxana qədər yağda qızardın. Sıra ilə soğan, sarımsaq, kartof, yerkökü və bibər əlavə edin. Hər şey yaxşıca qızardıqda, un əlavə edin və bir az daha çevirin. Pomidor, noxud və kəklikotu əlavə edib bir daha qarışdırın. 5 stəkan su əlavə etdikdən sonra ocağı söndürün. Yeməyə duz, istiot və bal əlavə edib bişirin.
Bişirdikdən sonra cəfəri ilə bəzədilmiş kababı süfrəyə verə bilərsiniz.
Bişirdikdən sonra cəfəri ilə bəzədilmiş kababı süfrəyə verə bilərsiniz.
Şərhlər 0
Şərh Yaz