Cəmi 4 Ərzaqla Hazırlanan Coco Peçenye Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Şirniyyat resepti.
Hazırlanması təəccüblü dərəcədə asan olan bu peçenye sizin yeni sevimliniz olacaq.
Bol Hindistan cəvizinin ekzotik qoxuları şəkər tozu ilə birləşdikdə, gözəl qoxular evinizin qapısını döyəcək.
Hazırlanması təəccüblü dərəcədə asan olan bu peçenye sizin yeni sevimliniz olacaq.
Bol Hindistan cəvizinin ekzotik qoxuları şəkər tozu ilə birləşdikdə, gözəl qoxular evinizin qapısını döyəcək.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
18 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
20 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
20 dəqiqəTərkibi:
- 3 ədəd yumurta ağı
- 1 stəkan şəkər tozu
- 300 qram Hindistan cəvizi tozu ( kokos )
- 1/2 çay qaşığı vanil
- 100 qram tünd şokolad
- 1 çay qaşığı tort bəzəyi
Dekorasiya üçün:
Hazırlanma qaydası:
Yumurta və şəkər tozunu mikserlə ağaranadək çalın. Qarışığa az-az vanil və Hindistan cəvizi tozunu əlavə edib xəmir yoğurun ( Bu mərhələdə kokosun miqdarını 100 qram azaldaraq yumşaq peçenyelər əldə edə bilərsiniz).
Hazırladığınız qarışığı 15-20 dəqiqə soyuducuda saxlayın ki, asanlıqla forma alsın. Dondurma qaşığı, ədviyyat qaşığı və ya şorba qaşığı kimi bənzər alətlərdən istifadə edərək xəmirdən götürüb forma verib yağlı kağız sərilmiş soba qabına qoyun. Əvvəlcədən
160 dərəcədə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin. Pişirmə vaxtınız yarıya çatdıqda, bərabər bişirmək üçün soba qabını 180 dərəcə çevirə bilərsiniz. Sobadan götürdükdən sonra bişmiş peçenyeləri otaq temperaturunda soyudun.
Dekorasiya üçün peçenyelərin altını əridiyiniz şokoladın içinə batırıb və ya üzərini şokolada batırıb tort bəzəkləri ilə bəzəyin. Bəzədikdən sonra soyuması üçün soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra servis edə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Hazırladığınız qarışığı 15-20 dəqiqə soyuducuda saxlayın ki, asanlıqla forma alsın. Dondurma qaşığı, ədviyyat qaşığı və ya şorba qaşığı kimi bənzər alətlərdən istifadə edərək xəmirdən götürüb forma verib yağlı kağız sərilmiş soba qabına qoyun. Əvvəlcədən
160 dərəcədə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə bişirin. Pişirmə vaxtınız yarıya çatdıqda, bərabər bişirmək üçün soba qabını 180 dərəcə çevirə bilərsiniz. Sobadan götürdükdən sonra bişmiş peçenyeləri otaq temperaturunda soyudun.
Dekorasiya üçün peçenyelərin altını əridiyiniz şokoladın içinə batırıb və ya üzərini şokolada batırıb tort bəzəkləri ilə bəzəyin. Bəzədikdən sonra soyuması üçün soyuducuya qoyun. Soyuduqdan sonra servis edə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz