Möhtəşəm Görünüş və Dad : Qızardılmış Gürzə Resepti
Yemək Haqqında:
Azərbaycan mətbəxindən Yemək resepti.
Restoranlarda yediyiniz qızardılmış gürzəni özünüz ev şəraitində hazırlayın. Mir.az özünə məxsus ləzzəti olan qızardılmış gürzənin reseptini təqdim.
Restoranlarda yediyiniz qızardılmış gürzəni özünüz ev şəraitində hazırlayın. Mir.az özünə məxsus ləzzəti olan qızardılmış gürzənin reseptini təqdim.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
5 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
90 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
10 dəqiqəTərkibi:
150 ml su1 ədəd yumurta
1 çay qaşığı duz
350-380 qram un
İçlik üçün:
600 qram ət
3 ədəd soğan
Zövqə görə duz, isti
Hazırlanma qaydası:
Xəmiri hazırlamaq üçün bir qabda un, duz və suyu qarışdırıb xəmir yoğurun və üzərini örtüb 5-10 dəqiqə kanara qoyun.
İçliyi hazırlamaq üçün bir qabda qiymənin (zövqə görə xırda doğranmış dana əti və ya toyuq əti) üzərinə rəndələnmiş soğan, duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Xəmiri dəzgahın üzərinə yayıb stəkanın ağız hissəsiylə və ya dairəvi formalarla dairələr kəsin. Dairələrin hər birinə içlikdən qoyub gürzə formasında bükün. Bu qaydayla bütün xəmirləri içliklə doldurub bükün. Daha sonra qazanda bol bitki yağında gürzələri iki tərəfli qızardın. Bişən gürzələri süfrəyə verdikdə üzərinə sumaq tozu səpə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
İçliyi hazırlamaq üçün bir qabda qiymənin (zövqə görə xırda doğranmış dana əti və ya toyuq əti) üzərinə rəndələnmiş soğan, duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Xəmiri dəzgahın üzərinə yayıb stəkanın ağız hissəsiylə və ya dairəvi formalarla dairələr kəsin. Dairələrin hər birinə içlikdən qoyub gürzə formasında bükün. Bu qaydayla bütün xəmirləri içliklə doldurub bükün. Daha sonra qazanda bol bitki yağında gürzələri iki tərəfli qızardın. Bişən gürzələri süfrəyə verdikdə üzərinə sumaq tozu səpə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN ?.
Şərhlər 0
Şərh Yaz