Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Süfrələrin Vazkeçilməzi: Ətli Zəfəranlı Plov Resepti

Süfrələrin Vazkeçilməzi: Ətli Zəfəranlı Plov Resepti

556
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
440 calories, 4 grams fat
Süfrələrin Vazkeçilməzi: Ətli Zəfəranlı Plov Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yemək resepti.
Türk mətbəxinin sütunu vazkeçilməz plov; Onu hər zaman quru lobya, noxud, badımcan, ət yeməkləri və ağlımıza gələn hər hansı sulu xörəklərin yanında düşünürük.
Mir.az süfrələri özbaşına ziyafətə çevirəcək ətli zəfəranlı düyü reseptini təqdim edir.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

4 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

45 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

40 dəqiqə

Tərkibi:

  • 500 qram quzu əti
  • 2 stəkan düyü
  • 1 ədəd soğan
  • 2,5 stəkan isti su
  • 1/2 ədəd kök
  • 1 diş sarımsaq
  • 2 xörək qaşığı kərə yağı
  • 1/2 çay qaşığı zəfəran
  • 5 qram qarağat

Hazırlanma qaydası:

Düyünü 1 saat duzlu suda isladın.
Yarım kökü sürtgəcdən keçirin.
Sarımsağı kiçik doğrayıb yağda qızardın və üzərinə ətləri əlavə edin.Ət öz suyunu buraxana qədər qızartmağa davam edin.Qarağat və digər ədviyyatları da əlavə etdikdən sonra üzərinə kifayət qədər su əlavə edin.
Ət yumşalana qədər aşağı istilikdə bişirin.Ət yağa düşəndə yenidən üzərinə 2 stəkan su əlavə edin.
Zəfəranı isti suda həll edin.
Su qaynayanda yaxşıca yuyulub süzülmüş düyünü əlavə edib ( əgər parlaq olsun deye bir iki damcı limon suyu əlavə edə bilərsiniz ) qazanın qapağını bağlayın və 20 dəqiqə aşağı istilikdə bişirin.

NUŞ OLSUN😋.



Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz