Ketçup və Mayonezli Ləzzət: Kartof Kroket Resepti
Yemək Haqqında:
Türkiyə mətbəxindən Qəlyanaltı resepti.
Qəlyanaltıların olmazsa olmazı kartof qızartması və ya kartof kroketləridir. Ketçup və mayonez ilə müşayiət olunan kartof kroketləri qonaqlarınız üçün yüngül bir başlanğıc yeməyi sayıla bilər.
Əslində bu resepti kartof kotleti kimi də düşünə bilərsiniz və istədiyiniz təzə otlar və qurudulmuş ədviyyatlar əlavə edərək hazırlaya bilərsiniz.
Qəlyanaltıların olmazsa olmazı kartof qızartması və ya kartof kroketləridir. Ketçup və mayonez ilə müşayiət olunan kartof kroketləri qonaqlarınız üçün yüngül bir başlanğıc yeməyi sayıla bilər.
Əslində bu resepti kartof kotleti kimi də düşünə bilərsiniz və istədiyiniz təzə otlar və qurudulmuş ədviyyatlar əlavə edərək hazırlaya bilərsiniz.
NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN
20 nəfərlikHAZIRLIQ VAXTI
30 dəqiqəBİŞİRMƏ MÜDDƏTİ
45 dəqiqəTərkibi:
4 ədəd orta ölçü kartof2 ədəd yumurta sarısı
1 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara istiot
Bulamaq üçün:
1 kasa un
1 kasa qaleta unu
2 ədəd yumurta (+ digər yumurtaların ağı)
Qızartmaq üçün:
2 stəkan maye yağ
Hazırlanma qaydası:
Kartofu yuyun və qaynadıb əzin.
Kərə yağı və 2 yumurta sarısını kartof püresinə əlavə edib qarışdırın.
Hamar bir tutarlılıq əldə etdikdə nişasta və ədviyyatlar əlavə edib yenidən qarışdırın.
Püreni sıxma torbasına doldurun və doğrama taxtasına streç sellofan sərib püreni zolaqlar şəklində sıxıb 1 saat dondurucuda saxlayın.
Dondurucudan çıxardıqdan sonra istədiyiniz ölçüdə zolaqları kəsib əvvəlcə una, sonra yumurtaya və sonda qaleta ununa batırıb ( daha da xırtıldayan olması üçün yenidən yumurta və qaleta ununa batırın ) isti yağda qızardın.
Qızardıqdan sonra yanında istədiyiniz souslarla süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Kərə yağı və 2 yumurta sarısını kartof püresinə əlavə edib qarışdırın.
Hamar bir tutarlılıq əldə etdikdə nişasta və ədviyyatlar əlavə edib yenidən qarışdırın.
Püreni sıxma torbasına doldurun və doğrama taxtasına streç sellofan sərib püreni zolaqlar şəklində sıxıb 1 saat dondurucuda saxlayın.
Dondurucudan çıxardıqdan sonra istədiyiniz ölçüdə zolaqları kəsib əvvəlcə una, sonra yumurtaya və sonda qaleta ununa batırıb ( daha da xırtıldayan olması üçün yenidən yumurta və qaleta ununa batırın ) isti yağda qızardın.
Qızardıqdan sonra yanında istədiyiniz souslarla süfrəyə verə bilərsiniz.
NUŞ OLSUN😋.
Şərhlər 0
Şərh Yaz