Azərbaycancaaz
Mir.az » Resept » Süfrələr Şənlənsin : Souslu Biftek Resepti

Süfrələr Şənlənsin : Souslu Biftek Resepti

144
asan resept,asan yemək resept,sadə resept
335 calories, 3 grams fat
Süfrələr Şənlənsin : Souslu Biftek Resepti

Yemək Haqqında:

Türkiyə mətbəxindən Yeməj resepti.
Ləzzətli souslu,ən zərif biftek bişirməyə hazırsız? Söhbət əvvəllər dadına baxmadığınız bol souslu dadlı biftekdən gedir.Gələk ət bişirməyin fəndlərinə. Vaxtınız olsa, əti 1-2 saat əvvəldən qazlı su, zeytun yağı, sarımsaq və soğan sousunda saxlayın. .
Tavanızı qızdırın və yağı əlavə edib ətlərinizi möhürləyin. Bu möhürləmə nədir? Ən qısa və asan yolla ətin ləzzətli şirəsini içində saxlamaq, tutmaq.
Mir.az souslu biftek reseptini təqdim edir.

NEÇƏ NƏFƏR ÜÇÜN

3 nəfərlik

HAZIRLIQ VAXTI

15 dəqiqə

BİŞİRMƏ MÜDDƏTİ

35 dəqiqə

Tərkibi:

3 ədəd qabırğa ( antrikot )(hər biri 2-3 sm qalınlığında kəsilir)
3 xörək qaşığı maye yağ
2 ədəd soğan
1 çay qaşığı qara istiot
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı kəklikotu
4 xörək qaşığı tomat pastası
1.5 stəkan ilıq su
3 diş sarımsaq

Hazırlanma qaydası:

Güclü odda qızdırdığınız çuğun tavanı orta oda gətirərək qabırğaların hər iki tərəfini qızardın.Hər bir üzünü ən azı 3-4 dəqiqə bişirmək lazımdır.
Bişdikdən sonra ocaqdan götürün.
Başqa bir qazana yağ tökün və üzərinə bişirdiyiniz qabırğaları və soyulmuş və iri doğranmış soğanı əlavə edin.
Sonra ədviyyatları və tomat pastasını 1/2 stəkan su ilə açaraq ətin üzərinə tökün.
Dilimlənmiş sarımsağı əlavə edib, üzərinə qalan suyu töküb qapağı bağlayın. Əvvəlcə orta odda 10 dəqiqə bişirin, sonra zəif oda qoyub suyu çəkilənə qədər bişirməyə davam edin.
Qabırğaları boşqaba qoyduqdan sonra qazanda qalan sousu üzərinə töküb süfrəyə verin.

NUŞ OLSUN😋.

Şərhlər 0

Şərh Yaz
Hələ heç bir şərh yoxdur, lakin ilk şərhi yazan siz ola bilərsiniz!

Şərh Yaz