Qatıq şorbasının tərkibində kalsium var, çünki o, qatıqla hazırlanır. Bu sayədə xüsusilə qış aylarında həm kalsium baxımından, həm də dadına görə süfrələrdən əskik olmayacaq bir şorbadır.
Karbohidrat və kalsium dəyəri yüksək olan bu şorba qrip və soyuqdəymə kimi xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur. Qidalandırıcı olmaqla yanaşı, uzun müddət toxluq hissi verir. Zəngin qida dəyəri
Pəhrizdə olarkən yediyiniz Sezar salatlarının sousunda istifadə edilən mayonez, vuster sousu kimi maddələr, Parmesan pendiri ilə ləzzəti zirvədə olan salatın kalorisini hesabladıqda yeməməyə üstünlük
Bu maraqlı pirojnalar İtalyan mətbəxinə aiddir. Onların özəlliyi içliyi ilə birlikdə bişməsidir.”Soffioni” və ya digər adı ilə “sevgi məktubları” pirojnaları zərfə bənzəyir, çünki içlik xəmirin
Xəmirli sosiska uşaqdan böyüyə hər kəsin sevimli qəlyanaltısıdır. Ancaq bu yeməyi daha maraqlı və cəlbedici etmək olar. Xəmirli sosiskanı şişlərdə bişirərək təqdimatı fərqli edə bilərsiniz. Sizdə bu