Qax mətbəxi Azərbaycan kulinariyasında öz dadı ilə seçilən mətbəxdir. Bu rayonun ərazisi qoz-fındıq ilə zəngin olduğu üçün şirniyyatların hazırlanmasında bol-bol istifadə olunur. Qax mətbəxinin ləziz
“Balıq ekmek” türk mətbəxinin ləziz yeməyidir. Bu yeməyin adı “balıqlı çörək “kimi tərcümə olunur. Balıq ekmek bişirilməsi asan, lakin çox dadlı və doyurucu yeməkdir. O, bişmiş balıq və tərəvəz ilə
“Axşama nə bişirim?” dediyiniz günlərdə asan və ləzzətli Sultan kababı hazırlaya bilərsiniz. Sultan kababı tərəvəz, qırmızı ət və ya toyuqla doldurularaq sobada nar kimi qızardılan yeməkdir. Ləzzətli
Qaziantep bölgəsinə aid olan Şiveydiz şorbası aprel və may aylarında təzə yaşıl sarımsaqla hazırlanır. Əsas tərkibi quzu əti və təzə sarımsaq olan bu şorba həm də zülal anbarı kimi tanınır.
Qaz yağı kartofu qızılı qəhvəyi olana qədər qızartmaq üçün idealdır və kartoflara maye yağdan daha yaxşı dad verir. Mir.az qaz yağında kartof qızartmasının reseptini təqdim edir.
Kokoslu pudinq, yaxınlarınızı və qonaqlarınızı mütləq sevindirəcək ekzotik dada və qeyri-adi quruluşa malik zərif desertdir. Kiçik bir ailəvi qonaqlıq və ya axşam çay süfrəsi üçün hazırlana bilər.
Səhər yeməyində eyni şeyləri yeməkdən yorulmusunuzsa yeni ləzzətlər kəşf edin! Səhər yeməyi süfrənizi zənginləşdirmək üçün üstü xırçıldayan, içi yumşaq, pendirli lokmaları hazırlaya bilərsiniz.
Plov yeməklərin əvəzsiz tamamlayıcısıdır. Bu reseptdə düyü ilə bir araya gələn limon fərqli ətir və dad qatmaqla yanaşı, plovunuzun parlaq görünməsini təmin edəcək. Mir.az nahar süfrəsi üçün limonlu